Fort Lox

Training Thursday

Kennis delen met de collega’s, tijdens een informele sessie in combinatie met een overheerlijke pizza. Ja, dat zijn onze Training Thursdays.

Elke eerste donderdag van de maand houden we intern een training Thursday. Tijdens zo’n training delen we onze kennis met elkaar. Telkens is er één iemand verantwoordelijk voor het geven van de sessie. Hij of zij deelt zijn expertise of ervaring met de rest van de groep. Natuurlijk niet met een saaie presentatie, als IT’ers houden we van hands-on trainingen. Dat het vaak technische trainingen zijn spreekt voor zich, maar regelmatig houden we ook algemene trainingen over de laatste nieuwtjes, social mediaweetjes, enz.

Teamwork

“Alone we can do so little, together we can do so much!”

Onze kennis delen met elkaar is niet enkel belangrijk voor onze persoonlijke groei, maar ook voor onze klanten. Ook al heeft bij FORT:LOX elke engineer zijn eigen specialiteit, toch zorgen we er tijdens deze sessies voor dat er altijd meerdere personen over een groot deel van deze expertise beschikken. Zo kunnen we onze klanten optimaal ondersteunen.

We trachten de sessies natuurlijk ook gevarieerd te houden. Zo hadden we laatst een sessie over bescherming van de accesslaag van het netwerk (NAC), een sessie over endpointbeheer vanuit het F-Securecloudportaal, en een sessie over de werking van een SAN. De eerstvolgende sessie zal dan weer productiviteit met Power Automate uit de doeken doen.

(Door Stephanie Meynendonckx en Kyentl Mortier)