Fort Lox

Rockstar games ook slachtoffer

Hackers vinden niet alleen hun weg in de gemiddelde KMO. Ook de grote bedrijven zijn een doelwit van verschillende hackeractivisten. Onlangs was het Rockstar games, gekend van de Grand Theft Auto- franchise, die er aan moest geloven.

De 17-jarige hacker, die zelf claimt ook Uber gehackt te hebben, had er genoeg van dat hij ondertussen al 9 (!) jaar moet wachten voor GTA 6 uitkomt. “Teapotuberhacker”, zoals hij zichzelf noemt, lekte meer dan 90 verschillende video’s en beelden waarin duidelijke gameplay te zien valt van GTA VI.

Hij raakte binnen in het intern communicatiesysteem om alle data te stelen, deze kon hij dan online publiceren. Ondertussen zijn alle beelden nu te zien via onze geliefde sociale mediaplatformen.

Rockstar games reageerde ondertussen diep teleurgesteld op de feiten, maar de ontwikkeling van de game zal wel blijven verlopen volgens schema.

Ondertussen riskeert de hacker wel een miljoenenboete en een celstraf van vijf jaar. Toch wel een groot risico dat je dus loopt voor de “reward” die je maar krijgt. Onze boodschap in naam van FORT:LOX naar hackers, doe het niet.

(Door Alexander Scheldeman)