Fort Lox

RELEASE: Fortimail 6.4.0

Fortinet bracht dit weekend de 6.4.0-firmware uit voor haar Fortimailproduct. We nemen kort even de nieuwe mogelijkheden van deze feature update door.

Meer scanmogelijkheden en integraties

Met de nieuwe feature ‘Microsoft 365 Active Threat Remediation’ wordt het ‘on-demand’-scanning van Microsoft 365 Exchangemailboxen uit de vorige versie vervangen door een actieve variant. De functionaliteit werd uitgebreid naar actieve, real-time scans. Mails worden dus meteen gescand na toekomen in de mailbox.

FortiMail gaat nog een stapje verder in het Microsoft cloudintegratieverhaal. Met deze release kunnen ook een aantal MSSP-integraties gebruikt worden, zoals beheergroepen met domeinadminstrators, centrale logzoekopdrachten en mailboxrapportering.

Met deze release wordt het ook mogelijk om de gekende Fortimailscantechnieken toe te gaan passen bij het scannen in Outlook mailbestanden (.msg-bestanden).

Verder werden de Security Fabricmogelijkheden verder uitgebreid, voor nog betere samenwerking tussen producten in het Fortinetecosysteem.

Logging en visibiliteit

De 6.4.0-release van FortiMail biedt enkele nieuwe technieken ter ondersteuning van het algemene beheer van de mail flow. Zo werd reliable logging naar syslog servers geïmplementeerd. Verder werd er een samenvattingsoverzicht voor de mail queue toegevoegd, en is het nu mogelijk om FortiGuard Spam Outbreakmatches enkel te gaan monitoren (in plaats van acties uit te gaan voeren).

Functionaliteit

Verder brengt deze laatste release een aantal nieuwe mogelijkheden onder de motorkap. Het gaat hier om integratie van VMWare VMTools (bij gebruik virtual appliance), nieuwe adminrollen, ondersteuning van Google BYOL, IBE DKIM Signing & IBE two factor authentication.

We raden niet aan om deze eerste Feature release al in een productie-omgeving te gaan gebruiken. Om toch een upgrade uit te voeren (al dan niet vanuit een testomgeving) volg je best eerst het upgradepad naar 6.2.4, en installeer je vanaf 6.2.4 de 6.4.0-firmware.

(door Kyentl Mortier)