Fort Lox

Phished Academy

Je hebt het mogelijks al zien passeren, een tijdje geleden werd de nieuwe Phished Academy gelanceerd. Het nieuwe platform heeft heel wat nieuws te bieden. Hieronder beschrijven we enkele van de nieuwigheden.

De nieuwe Academy bestaat uit drie levels, namelijk het bronzen, zilveren & gouden level. Iedereen gaat van start in het bronzen level. Hierbij wordt de basis kennis van security awareness aangeleerd en afgetoetst. Elk level bestaat uit 12 niveaus die je in chronologische volgorde aflegt.

De content van de Academy kan ook worden aangepast in context van het bedrijf. Zo kun je zelf extra vragen, artikels, enz. toevoegen. Na het voltooien van de 12 niveaus komt de gebruiker aan een checkpoint. Hierbij zal de gebruiker enkele vragen kijken om na te gaan of deze alle aangeleerde content begrijpt omtrent security awareness. Na het voltooien van de checkpoint springt de gebruiker naar het volgende level.

Het voordeel van de vernieuwde Academy is dat de gebruiker nu een Behavioral Risk Score krijgt toegekend. Deze beschrijft hoe goed een gebruiker alles onder de knie heeft en hoe vaak deze in de val loopt. Aan de hand van deze score kan de beheerder de algemene security awareness binnen het bedrijf in de gaten houden. Dit kan vooral van belang zijn voor een cybersecurity verzekering. Deze zullen veelal vragen achter dergelijke score omtrent de security awareness binnen het bedrijf.

Een leuke nieuwigheid binnen de Academy is dat de gebruiker kan zien of zijn/haar emailadres ergens is gelekt. Op dezelfde pagina kun je een aantal phishingmails zien die in het rond gaan en die aan de hand van Phished zijn geregistreerd.

Mocht je interesse hebben in Phished of je wenst een demo, dan kan FORT:LOX jullie hierbij zeker helpen.

(Door Jorden Vermaercke)