Fort Lox

Ontbijtsessie Technical Deep Dive - FortiOS 7.0

We blikken graag even terug op onze ontbijtsessie van 28 oktober. Voor deze ontbijtsessie kozen we voor een Technical Deep Dive in FortiOS 7.0. In ons HQ te Roeselare mochten we 8 gedreven managers en engineers verwelkomen. Het werd een interessante en interactieve ontbijtsessie.

Fortinet lanceerde begin dit jaar FortiOS 7.0. Met meer dan 300 nieuwe functies verbetert FortiOS 7.0 de Fortinet Security Fabric en daarmee het vermogen van Fortinet om consistente beveiliging te bieden voor alle netwerken, endpoints en clouds. Tijdens deze ontbijtsessie haalde we de belangrijkste verbeteringen en ook enkele leuke nieuwigheden aan.

Zero trust netwerktoegang

  • Toegang op afstand en applicatiebeheer op basis van zero trust: FortiOS 7.0 biedt gebruikers van next-generation firewalls uit de FortiGate-reeks kant-en-klare Zero Trust Network Access (ZTNA)-functionaliteit. Bedrijven kunnen op deze manier traditionele VPN’s vervangen om eindgebruikers geoptimaliseerde toegang op afstand te bieden. Het zorgt ervoor dat bedrijfskritische applicaties niet benaderbaar zijn via het publieke internet.

Security-driven networking

  • Consistente bedrijfsbrede beveiliging met SASA: Fortinet biedt werknemers de flexibiliteit om vanaf elke gewenste locatie te werken met hetzelfde niveau van beveiliging als binnen het bedrijfsnetwerk. Hiertoe breidt FortiOS 7.0 de consistente beveiliging van grootzakelijke kwaliteit op locatie uit met cloud-gebaseerde SASE (Secure Access Service Edge)-functionaliteit.
  • Zelfherstellende SD-WAN-mogelijkheden: De brancheleidende Secure SD-WAN-functionaliteit van Fortinet biedt nu ook zelfherstellende mogelijkheden. Dit zorgt voor nog een veerkrachtiger applicatie-ervaring
  • Uitbreiding van de LTE Edge met 5G: Met FortiOS 7.0 zijn de netwerkconnectiviteit en -beveiliging niet langer beperkt tot de rand van het WAN dankzij innovatieve nieuwe 5G- en LTE-functionaliteit die de veerkracht en prestaties van het draadloze netwerk verbetert.

Adaptieve cloudbeveiliging

  • Optimalisatie van de prestaties en beveiliging van multi-cloudomgevingen: FortiOS 7.0 breidt de adaptieve oplossingen voor cloudbeveiliging van Fortinet uit met centraal beheer van hybride clouds, automatisch schaalbaar bronverbruik, dynamische load balancing en toezicht op de gebruikservaring voor applicaties.

Onze conclusie? Veel leuke en handige nieuwigheden, maar je zal nog even geduld moeten hebben. Want FortiOS 7.0 staat nog niet op punt. We adviseren jullie dan ook nog niet om dit te gebruiken. Heb je de mogelijkheid om deze omgeving op te zetten in een testomgeving, doe dit zeker! Zo kan je al de nieuwe features uit proberen.

(Door Stephanie Meynendonckx)