Fort Lox

Office 365 kan toch wat extra beveiliging gebruiken

Heel wat mensen zien een overschakeling naar de cloud als een oplossing om hun veiligheid (en verantwoordelijkheden hierrond) uit te besteden aan de cloud provider.

Helaas is de werkelijkheid toch een beetje anders.

Zero Day

Cloudproviders voorzien uiteraard in een basis beveiliging, maar vaak voldoet die basis niet aan de hedendaagse bedreigingen.

Neem nu Office 365 en hun mail oplossing "Exchange Online". Hier is het zeker aan te raden om nog een extra laag van mailbescherming toe te voegen. Mails kunnen links naar of bijlages met ongekende malware (Zero days) bevatten. Die zaken worden pas echt uit uw mail verwijderd wanneer je een toestel hebt dat die links en bijlages effectief controleert op wat er gebeurt wanneer je ze opent. Zo'n toestel heet een "sandbox". Als de sandbox geen abnormaal gedrag opmerkt, dan is de kans klein dat je effectief een kwaadaardige malware doorgestuurd krijgt.

Sandbox

Zo'n sandbox is een proactieve oplossing. Mensen die waarde hechten aan continuïteit van hun bedrijf en veilige communicatie tussen klanten, leveranciers en medewerkers onderling, zullen hiermee de uitval en bijhorende zware kosten tot een minimum kunnen beperken.

Sandbox is beschikbaar als een service door FORT:LOX of als on premise oplossing bij u.

Contacteer ons voor meer info