Fort Lox

Langere levertijd voor IT-materiaal

Levertermijnen, er zit tegenwoordig overal vertraging op en dat is niet minder in de IT-sector. Ook bij ons merken we langere levertermijnen en lage stockvoorraad van heel wat essentiële producten.

Een van de grootste oorzaken van deze lange levertermijnen ligt bij Covid-19. Tijdens de Corona periode is er een verhoogde vraag naar computers geweest. Dit vooral door het telewerk. Werknemers hebben het voorbije jaar veel van thuis uit gewerkt en dit heeft er voor gezorgd dat veel bedrijven extra computers en ander IT-materiaal moesten aan schaffen om remote werk mogelijk te maken.

De logistieke problemen die wereldwijd voelbaar zijn, zorgen er ook voor dat computercomponenten niet spoedig bij fabrikanten geraken en de productie vertraging oploopt.

Microchips

Je hebt het waarschijnlijk ook wel zien passeren dat er een tekort is aan microchips. Tegenwoordig worden microchips overal in gebruikt: van computers tot auto’s.

De fabrikanten van microchips zijn ook getroffen zoals iedereen in de coronapandemie. Hierdoor moesten heel wat fabrikanten tijdelijk hun fabriek sluiten. Het grootste deel van fabrikanten van microchips bevinden zich in Azië, wat de bron is van de coronapandemie en hierbij ook zwaar getroffen is geweest.

Ook natuurrampen en klimaatopwarming hebben een invloed op de productie van microchips. Bij de productie is een grote hoeveelheid water nodig. Dit is nodig voor het schoonmaakproces. Per microchip is er ongeveer 37 liter water nodig en het afgelopen jaar is er een droogte geweest in Azië hetgeen de productie allesbehalve bevorderde.

Bovendien werd de stock van microchips opgekocht door elektronicabedrijven en bleven fabrieken een tijd lang gesloten. Waardoor er een dusdanige achterstand opgebouwd werd bij de productie van microchips. Dit leidde tot grote tekorten.

Wat kunnen we voor u betekenen

Bij FORT:LOX gaan we opzoek naar de beste alternatieven zodat de levertermijn van uw gewenste omgeving niet in gedrang komt. Twijfel dus zeker niet om navraag te doen bij onze medewerkers voor uw IT-materiaal.

(Door Jorden Vermaercke)