Fort Lox

Inspirerend bezoek aan het ConXion Experience Center

Op vrijdag 17 september brachten we met het technisch team van FORT:LOX een bezoek aan het ConXioN Experience Center in Waregem. De eerste indruk zat al meteen goed dankzij de tot de verbeelding sprekende locatie en hartelijke ontvangst door gastheer Kevin Couvreur.

Nadat iedereen zich kort even voorstelde kon de rondleiding beginnen. Kevin vertelde ons over de verschillende technologie├źn die zij momenteel tentoonstellen. Hij toonde ons hoe hun nieuwe snufjes verschillende bedrijven bijstaan om hun processen te digitaliseren. Het Experience Center slaagt erin om dit op een luchtige manier over te brengen waardoor niet enkel personen met een technische achtergrond de mogelijkheden kunnen inbeelden.

Na enkele van deze stukken technologie te hebben overlopen, kregen we een uitgebreide en hands-on demonstratie van verschillende producten uit het Microsoft gamma. De zaken die mij het meest bijbleven zijn de producten uit het Surface assortiment, alsook de demonstratie van de HoloLens, een augmented reality bril van Microsoft.

Op het einde van de rondleiding werden ons nog een hapje en een drankje aangeboden. Ook tijdens dit moment nam men alle tijd om nog even na te keuvelen en al onze vragen te beantwoorden.

Ongeacht of je al bezig bent met technologie of juist niet, het ConXioN Experience Center is een aanrader om eens te bezoeken. Je wordt er niet benaderd door verkopers, maar door mensen die een passie hebben voor alles wat met technologie en digitalisatie te maken heeft.

(Door Niels Zwaenepoel)