Fort Lox

Geautomatiseerde phishingsimulaties met interactieve opleiding over cybersecurity

Phishing is een van de voornaamste cyberaanvallen. Ongeveer 80% van security incidenten zijn te linken aan een phishing aanval. Phishing is een cyberaanval waarmee ze proberen geld, je identiteit of informatie te stelen. Ook kan phishing mail een link of bijlage bevatten die malafide is en ervoor zorgen dat er ongewenste en schadelijke zaken worden uitgevoerd op je computer.

Doordat phishing voor een groot deel de oorzaak is van de meeste cyberincidenten is het belangrijk dat er intern onder de werknemers enige security awareness is. Hiervoor biedt Phished een oplossing.

Phished

Phished heeft zich gespecialiseerd in geautomatiseerde phishingsimulaties met daaraan gekoppeld een opleiding over cybersecurity. Phished is uitgegroeid van een Leuvense startup tot een wereldspeler op vlak van phishingsimulaties.

De mogelijkheden van Phished zijn heel uitgebreid. In het platform zitten tal van phishingtemplates in verschillende talen. Door de automatische simulaties in te plannen zal de gebruiker over een bepaalde tijdspanne dat je zelf kiest een simulatiemail krijgen. De gebruiker die bij de inhoud op een link of bijlage klikt zal hierbij te zien krijgen dat deze in de val gelopen is en hoe hij dergelijke mails in de toekomst beter kan herkennen.

Gebruikers die vermoeden dat het om een phishingmail gaat kunnen aan de hand van de Phished plugin in Outlook de mail rapporteren en hierbij bevestiging krijgen dat het gaat om een phishingmail van Phished of een echte poging tot phishing.

Buiten het uitsturen van phishingsimulaties wordt er ook een academy aangeboden. In deze academy krijgt de gebruiker een security awareness training. Deze bestaat uit vier type taken:

  • Artikel
  • Poster
  • Quiz
  • Video

Als beheerder kun je instellen in welke tijdspanne de gebruiker een taak toegewezen krijgt. Het is de bedoeling als eindgebruiker om deze taken uit te voeren zodat men iets bijleert over cybersecurity en phishing. Op deze manier stijgt het niveau van de security awareness binnen het bedrijf.

Wij als FORT:LOX zijn partner van Phished en kunnen jullie ondersteunen bij het opzetten en opvolgen van het Phished portaal.

Voor meer info neem contact op via sales@fortlox.be

(Door Jorden Vermaercke)