Fort Lox

Fruit op het werk

Verorber jij regelmatig fruit? Goed bezig! Want zo krijg je nuttige voedingsstoffen binnen. Ook bij FORT:LOX weten we dat fruit gezond is. En een gezonde medewerker is een gelukkige medewerker!

We weten allemaal wel dat het goed is om iedere dag minstens één stuk fruit te eten. Daarom kiezen veel werknemers ervoor om zelf een lekkere appel of banaan mee naar het werk te nemen. Zo kunnen ze genieten van een gezonde snack tijdens de pauze. Ondanks de goede gewoonte is het vaak moeilijk om deze verder te zetten.

Maar wat als er wekelijks een mand heerlijk vers fruit op het werk staat. Dat maakt het toch makkelijker om je goede gewoonte verder te zetten, niet? Daarnaast is fruit niet enkel gezond, het zorgt ook voor betere prestaties en minder ziekteverzuim.

Betere prestaties

Tijdens een werkdag is het belangrijk dat werknemers zich zo fit mogelijk voelen. Dat betekent dat ze goed moeten eten om voldoende energie te krijgen. Fruit is in dat geval een hele goede keuze. Ieder fruitsoort bevat namelijk fructose. Dit is een volledig natuurlijke snelle suiker die snel door het lichaam wordt opgenomen. Hierdoor krijgen werknemers meteen nieuwe energie wanneer ze een stuk fruit hebben gegeten. Maak je geen zorgen: deze suikersoort is niet slecht voor de bloedsuikerspiegel. Fructose wordt daarom ook wel gezonde suiker genoemd, omdat het alleen maar voordelen heeft voor het lichaam.

Minder ziekteverzuim

Een gezonde levensstijl zorgt ervoor dat werknemers minder snel ziek worden. Vooral de juiste voeding is belangrijk: voldoende vezels en vitaminen om het lichaam zo gezond mogelijk te houden. Dit zorgt ervoor dat weerstand sterker wordt, waardoor virussen en bacteriën geen schijn van kans hebben. Hoe zorg je ervoor dat werknemers iedere dag voldoende vezels en vitaminen binnen krijgen? Je raadt het al: door fruit aan te bieden! Wanneer het fruit al klaarligt voor iedereen binnen het bedrijf, is de kans groter dat alle werknemers dagelijks voor een gezonde snack kiezen. Zo blijft iedereen op het werk helemaal fit.

(Door Stephanie Meynendonckx)