Fort Lox

FORT:LOX’ERS op vakantie _

Wanneer je reeds klant bent bij ons, weet je dat wij het hele jaar ter beschikking staan. Wij nemen geen collectief verlof en ook geen brugdagen, dit om een optimale dienstverlenging te kunnen garanderen. Natuurlijk hebben onze medewerkers ook eens de nood om hun batterijen op te laden. Hiervoor werken we al jaren met een beurtsysteem. Met het einde van de zomerperiode in zicht zijn we weer klaar om opnieuw het beste van onszelf te geven. Benieuwd wat onze FORT:LOX’ERS uitgestoken hebben op vakantie?

Siebe ging wel twee keer mee op kamp als kok. Hij is al 20 jaar een KSA’er in hart en nieren. Midden juli mee als kok met KSA Kemmel op tentenkamp bij Ath, te midden van de velden. Veel kunnen genieten van het tropische weer, alhoewel de kokstent aanvoelde als een sauna. Gelukkig hadden we een frigo en diepvries ter beschikking bij de boer om de ijsjes koud te houden. Eind augustus mee als kok op Lourdeskamp van KSA Noordzeegouw (de koepel van West-Vlaanderen). Om een kaarsje, maar vooral een paar gasvuurtjes te branden en in de kookpotten te roeren. Na 9 jaar is hij intussen ook al een jaar vrijwilliger bij de Gouw in de werkgemeenschap Kokekiep.

Jorden heeft genoten van de prachtige natuur in Noorwegen. Hij omschrijft zijn vakantie zelf als een once in a lifetime reis. Zo maakte hij een roadtrip van maar liefst 15 dagen, met meer dan 4700km op de teller door heel Noorwegen. Stops aan de mooiste Fjorden, wildkamperen en een wandeling naar de Troltunga konden niet ontbreken. Alhoewel hij de wandeling van 10km, met 1.1km als hoogste punt serieus onderschat heeft. ‘s Morgensvroeg om 6u vertrokken en terug aangekomen om 15u, met als kleine domper dat de rots helemaal onder de mist zat en hij weinig van het uitzicht heeft kunnen zien.

Kyentl ging op vakantie naar Frankrijk. Hij vond een gezellig huisje in Vaucluse te Gargas waar hij volledig tot rust kon komen aan het zwembad. Naast ontspannen bezocht hij ook enkele stadjes met hun bezienswaardigheden. Een van zijn eerste stops was bij het Provençaalse Colorado, prachtige en voormalige okergroeven die lijken op dezelfde canyons als in de western-landschappen. Dit atypisch landschap wordt dan ook regelmatig gebruikt als filmset. Verder bezocht hij ook Palais des Papes en de pont d’Avignon, het mooie Nîmes met hun goed bewaarde amfitheater en gezellige marktjes met ambachtelijke producten en ten slotte Cassis met zijn mooie jachthaven. Een ontspannen vakantie waarbij we toch af en toe de nodige muggen hebben moeten verjagen.

Koen beklom de Mont Ventoux. Hij genoot van een heerlijke fietsvakantie in Grignan. Elke dag stond er wel een fietstocht op de planning, waaronder ook een flinke tocht met enkele lokale mensen. Deze fietstocht is ondertussen een traditie geworden als hij naar Grignan gaat. Buiten het vele fietsen bezocht hij ook leuke marktjes en kerken. De kerken in de hoop op een beetje afkoeling, maar helaas ook daar waren de temperaturen hoger dan normaal. Dan maar een frisse plons in het zwembad. Eind augustus staat er nog een rustvakantie op de planning met zijn gezin naar Alicante, waar genieten, lekker eten en zwemmen centraal zal staan.

Frankrijk blijkt een populaire bestemming, want ook Niels zette koers naar Frankrijk. Hij koos dit jaar voor een camping in de Loire streek. Een streek die voornamelijk bekend is voor haar vele kastelen. Een bezoek aan Chàteau de Chambord mocht dan ook niet ontbreken. Toevallig lag de mooiste zoo van Europa niet ver van hun verblijf en zo bezochten ze ZooParc de Beauval. Een prachtige zoo, maar misschien niet de beste periode gekozen, veel te veel volk, dat soms wel voor de nodige frustratie kon zorgen. Verder bezochten ze vele Franse marktjes om heerlijke streekproducten te kunnen aanschaffen. De warmste namiddag brachten ze door aan het zwembad, zodat iedereen tijdig kon afkoelen. Hij koos er bewust voor om niet te ver op reis te gaan en om op één plek te blijven, aangezien het hun eerste reis was met hun dochtertje Ellie.

Stephanie koos voor een vakantie in eigen land. Binnenkort wordt Stephanie voor de eerste keer mama en de laatste zaken moesten nog in orde gebracht worden. Kinderkamer afwerken, ziekenhuistas klaarmaken, lijst finaliseren voor de geboortekaartjes, enz. Naast de nodige voorbereidingen, heeft ze vooral genoten van de rust in haar tuin en wandelingen met Una in de frisse bossen tijdens deze warme dagen.

Alexander ging dan weer wat zuidelijker. Hij bezocht Spanje en meer bepaald Valencia. Hier kon hij zijn Spaans wat oefenen maar vooral genieten van tapas en Acqua di Valencia. De reis was gelukkig niet alleen eten en drinken. Zo bezocht hij bijvoorbeeld het Oceanográfic, een dierenpark vol aquatische dieren met overigens ook de grootste onderwatertunnel van Europa. Uiteraard werd de stad zelf ook bezocht met de vele mooie gebouwen in typische Spaanse stijl en werd er ook veel gewinkeld. Jammer genoeg was niet alles rozengeur en maneschijn: Bij het terugkeren naar België had het vliegtuig 4 uur vertraging.

(Door Stephanie Meynendonckx)