Fort Lox

FortiOS 6.4 - COMING SOON TO A FORTINET SOLUTION NEAR YOU

Fortinet heeft met FortiOS 6.4 de laatste feature update voor hun Security Fabric OS aangekondigd. Het hoofddoel van deze nieuwe branch is de ondersteuning van de digitale innovatiedoelstellingen van bedrijven op het vlak van security. Dit doet Fortinet door met deze release nog meer de nadruk te leggen op geautomatiseerde beveiliging, visibiliteit van IoT-toestellen, Network Access Controlmogelijkheden, security information en event management (SIEM), en endpointbeveiliging.

Hieronder vindt u alvast een kleine sneak peek van wat we kunnen verwachten met FortiOS 6.4.

Endpoints & IoT: Controle over het einde van de (trace)route

Met uitgebreidere authenticatiemogelijkheden in het Security Fabric wil Fortinet verder bouwen op de zero-trust network accessmogelijkheden. U bepaalt dus de granulariteit van de toegang van een netwerkgebruiker, onafhankelijk van waar ze zich bevinden in het (logische) netwerk.

De beperkte beheerbaarheid van IoT-toestellen blijft een doorn in het oog van menig netwerkbeheerder. Om de impact van een compromised IoT-toestel te verlagen, biedt FortiOS 6.4 automatische detectie van IoT-toestellen aan. Op basis van die detectie, kan u met Security Fabric de nodige automatische acties instellen, zoals toevoegen aan een eigen VLAN. Ga met FortiOS 6.4 dus laterale aanvallen tegen, en voorkom dat één IoT-toestel misbruikt wordt als uitvalbasis voor verdere aanvallen.

Security Fabric: Integratie, integratie en nog eens integratie

Fortinet breidt de voordelen van hun Security Fabric-ecosysteem verder uit, door nog meer de nadruk te leggen op samenwerking tussen verschillende oplossingen. Zo biedt FortiOS 6.4 integratie met FortiEDR (voor detectie van endpoint events en geautomatiseerde respons), uitbreiding van automatisaties met FortiAnalyzer, en meer SOAR- en SIEM-integratiemogelijkheden.

6.4.0, of toch maar 6.4.X?

We wachten natuurlijk vol enthousiasme op de release van FortiOS 6.4, zodat we de nieuwe functies in actie kunnen zien. Ervaring leert ons echter dat we best voorzichtig omspringen met de upgrade naar een eerste branchrelease, om enkele kinderziektes te vermijden. Heeft u een gecontroleerde labo-omgeving tot uw beschikking? Ga uw gang, geniet van de nieuwe mogelijkheden. Had u eerder een upgrade van productietoestellen op het oog? Wacht dan best nog even af tot een latere release van de branch.