Fort Lox

Cybersecurity-expert nieuwste knelpuntberoep

Cybersecurity wordt elk jaar belangrijker. Bedrijven zetten steeds meer in op de beveiliging van hun systemen en processen. Alleen is het niet zo vanzelfsprekend om hiervoor geschikte profielen te vinden. De nood aan IT-profielen stijgt ieder jaar, nieuw is dat dit jaar het profiel van een cybersecurity expert voor het eerst als knelpuntberoep wordt bestempeld.

Waarom inzetten op cybersecurity?

Voor wie nog niet overtuigd is, cybersecurity is voor ondernemingen vandaag net zo onmisbaar geworden als veiligheidsgordels in een auto. Het is ook steeds vaker een belangrijke verkoopstroef. Een sterk cybersecuritybeleid wekt immers vertrouwen op bij klanten en leveranciers. Het zorgt voor businesscontinuïteit en risicomanagement en geeft je onderneming veerkracht en een professionele uitstraling. Onmisbaar voor een toekomstgerichte onderneming.

Steeds meer gevaar

Door de toegenomen digitalisering van de economie en de samenleving lopen Vlaamse bedrijven meer dan ooit het risico om gehackt te worden. Bijna 1 op de 10 Vlaamse bedrijven werd het afgelopen jaar slachtoffer van een cyberaanval. 40% van de kleine kmo’s werd in 2022 geconfronteerd met onbruikbare ICT-systemen door cyberaanvallen. Tijdens piekperioden verwijderen telecomoperatoren tot 2 miljoen phishingsms’en per dag in ons land. En in 2021 werden maar liefst 3.225.234 berichten gemeld aan het e-mailadres verdacht@safeonweb.be, een verdubbeling ten opzichte van 2020! Ook jouw medewerkers ontvangen misleidende berichten via e-mail, sms en telefoon. Deze leiden helaas soms tot een hacking van een bedrijf, het verspreiden van virussen, het stelen en gijzelen van data via ransomware en het stilleggen van productiemachines.

Waarom kan je rekenen op FORT:LOX

 • KLANTEN KUNNEN STEEDS BIJ ONS TERECHT
  • We staan voor je klaar, ook bij de minste vragen of problemen. Indien gewenst zelfs 24/7.
 • WE GAAN EERLIJK EN CORRECT TE WERK. ECHT.
  • In onze sector is vertrouwen van groot belang. Klanten weten dat we het beste voorhebben met hun bedrijf.
 • ER IS ALTIJD EEN OPLOSSING.
  • IT-beveiliging kan op maat van elke onderneming en ieder budget. We vertrekken vanuit de noden van jouw organisatie.
 • WE STREVEN NAAR EEN MAXIMALE BESCHERMING.
  • Geen quick wins bij FORT:LOX. Samen zoeken we naar de meest efficiënte oplossing op lange termijn.

Heb je vragen of wil je starten met een cybersecurity plan, neem contact op via sales@fortlox.be.

(Door Stephanie Meynendonckx)